hoofdgerecht, 20min
Omelet van tofu met pittige sateh saus
Heerlijk als lunch of lichte maaltijd.
Ook wel bekend als "Tahu telor" !
Boodschappenlijst
Gerelateerde producten
Boemboe - Ajam Pedis
Bekijk het product
Sesamzaad
Bekijk het product
Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!
Stap 1: Laat de tahoe uitlekken voor gebruik.
Stap 2: Klop de eieren met 1 el boemboe, knoflookpoeder, zout en witte peper los. Snijd de tofu in blokjes van 1 cm en marineer met de overige boemboe. Zet in de koelkast tot gebruik.
Stap 3: Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Was de taugé, laat goed uitlekken. Snijd de bladselderij fijn. Optioneel: Snipper een halve rode ui.
Stap 4: Verhit de olie in de koekenpan en bak de blokjes tofu licht bruin. Voeg daarna de geklopte eieren toe.
Stap 5: Zorg dat de omelet stevig genoeg is als je hem gaat omdraaien. Doe dit eventueel met behulp van een bord of deksel. Als de omelet aan beide kanten mooi bruin is, schep de omelet op een bord.
Stap 6: Verwarm de sateh saus. Verdeel de gesneden komkommer, taugé en sateh saus over de omelet. Tot slot, garneer met de gesneden bladselderij, rode ui en/of gebakken uitjes.
Selamat makan!
Tip! Eet dit samen met gekookte pandanrijst en kroepoek naar keuze als een volwaardige maaltijd.