fbpx

hoofdgerecht, 20min

Nasi Goreng

‘Nasi’ wat gekookte rijst betekent en ‘goreng’ wat gebakken betekent maakt dit gerecht toch een echte klassieker in de Indonesische keuken. Met de hulp van Samasaya zet je dit gerecht nu ook op jouw eigen tafel in een handomdraai.

Vegetarisch? Vervang het vlees voor tofu.

Boodschappenlijst

voor 3-4 personen:

Samasaya Boemboe Nasi Goreng
1 zak
Kip of tofu
250 gr
Pandan rijst
250 gr
Nasi groenten
400 gr
Diepvries tuinerwtjes
100 gr
Eieren
2 stuks
Sojasaus
1 eetlepel
Ketjap manis
1 eetlepels
Olie
2 eetlepels

Gerelateerde producten

Samasaya Boemboe Nasi Goreng

Boemboe - Nasi Goreng

Bekijk het product

Samasaya Pikante Garnalen Kroepoek

Krupuk - Pedis

Bekijk het product

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

Stap 1: Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Snijd het vlees/tofu in kleine blokjes.

Stap 2: Verhit 1 el olie in de wok en roerbak de eieren gaar. Schep uit de pan en zet apart.

Stap 3: Verhit de overige olie in de wok en bak het gesneden vlees/tofu gaar. Voeg de Nasi Goreng kruidenpasta, de Nasi groenten en tuinerwtjes toe en roerbak het geheel nogmaals 3 min.

Stap 4: Voeg de eieren toe aan de wok en vermeng met de groenten.

Stap 5: Voeg de afgekoelde rijst, sojasaus en ketjap manis toe en meng goed door elkaar.

Selamat makan (Eet smakelijk)!