hoofdgerecht, 25min
Kruidige zalmspies met noedels
Een lichte maaltijd voor 2 á 3 personen. Door de zoetzure komkommer komt de kruidige smaak van de zalm nog sterker naar voren!
Zet de grill maar aan !
Boodschappenlijst
Voor 2-3 personen:
Gerelateerde producten
Boemboe - Ajam Pedis
Bekijk het product
Volkoren noedels
Bekijk het product
Sesamzaad
Bekijk het product
Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!
Stap 1: Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Doe in een kom. Voeg in een steelpannetje de azijn, suiker, chilivlokken en een snufje zout samen. Verwarm tot de suiker is opgelost. Giet over de komkommer en zet in de koelkast tot gebruik.
Stap 2: Snijd de zalmfilet in grove stukken. Houd 1 grote eetlepel van de kruidenpasta apart, en de rest in een kom met de zalm. Dek af en zet in de koelkast voor 15 minuten. Leg ondertussen wat houten spiesen in water te weken.
Stap 3: Snijd de bosui in ringetjes. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spies de zalmblokjes aan de prikkers.
Stap 4: Grill de zalmprikkers rondom bruin tot de zalm mooi gaar is. Spoel de noedels af en meng met de eetlepel betawi kruidenpasta. Voeg eventeel nog wat verse peper of chilivlokken toe voor extra pit.
Stap 5: Serveer de noedels met de zalmspiesen en de zoetzure komkommers. Garneer met de bosui.
Selamat makan (Eet Smakelijk)!