hoofdgerecht, 70min
Jackfruit rendang met atjar van rode kool
Ben je geen vlees eter, maar heb je wel zin in een overheerlijk bord rendang? Maak rendang pulled jackfruit! Jackfruit kan je eenvoudig in blik kopen en absorbeert de smaken van de kruidenpasta enorm goed.
100% VEGAN !
Boodschappenlijst
Jackfruit rendang:
Snelle atjar
Gerelateerde producten
Rendang boemboe
Bekijk het product
Jackfruit - Naturel
Bekijk het product
Sesamzaad
Bekijk het product
Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!
Stap 1: Fruit de boemboe in 2 el olie. Voeg 400 ml kokosmelk toe, laat dit 5 minuten inkoken zodat de smaken goed met elkaar mengen.
Stap 2: Spoel de stukken jackfruit af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg het samen met de ketjap manis toe aan de pan en laat op laag vuur in circa 1 uur sudderen. Schep regelmatig om.
Stap 3: Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Rooster de kokosrasp goudbruin.
Stap 4: Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer in de lengte in linten. Snijd de rode kool klein. Pers het sap uit de helft van de limoen en snijd de overige limoen in parten. Meng in een kom de rijstazijn met 1 tl limoensap en suiker. Voeg de linten komkommer en gesneden rode kool toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.
Stap 5: Voeg de kokosrasp op het einde toe aan de jackfruit rendang en schep nog goed door. Serveer met de rijst, atjar en limoen partjes naar smaak.
Selamat makan (Eet smakelijk)!