hoofdgerecht, 70min
Frietje stoof met Rendang
Een Indonesische twist aan het patatje stoof. Heerlijke kruidig van smaak!
Een ware klassieker !
Boodschappenlijst
Samasaya boemboe Rendang
1 zak
Runderstoofvlees
500 gr
Kokosmelk
400 ml
Friet (bijv. voor in oven of airfryer)
500 gr
Lente-ui
2 stuks
Snelle atjar
Komkommer
1 stuk
Winterpeen
1 stuk
Limoen
1 stuk
Rijstazijn
1 eetlepel
Suiker
1 theelepel
Gerelateerde producten
Rendang boemboe
Bekijk het product
Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!
Stap 1: Fruit de kruidenpasta voor Rendang in 2 el olie. Voeg 400ml kokosmelk toe, laat dit 5 minuten inkoken zodat de smaken goed met elkaar mengen.
Stap 2: Voeg het vlees toe en laat op laag vuur in circa 1 uur sudderen. Schep het regelmatig om.
Stap 3: Verwarm de oven of airfryer voor volgens de bereidingswijze van de friet en bereid zoals aangegeven. Snijd de lente-ui in ringetjes.
Stap 4: Serveer de frietjes met het rendang stoofvlees en sambalsaus naar smaak. Garneer met de lente-ui.
Selamat makan (Eet smakelijk)!