fbpx

hoofdgerecht, 20min

Omelet van tofu met pittige sateh saus

Heerlijk als lunch of lichte maaltijd.

Ook wel bekend als "Tahu telor" !

Boodschappenlijst

Samasaya boemboe Babi ketjap
1 zak
Tofu (tahoe)
175 gr
Eieren
3 stuks
Zout
snufje
Knoflookpoeder
halve theelepel
Witte gemalen peper
halve theelepel
Zonnebloemolie
2 eetlepels
Komkommer
1/3 deel
Taugé
50 gr
Bladselderij
20 gr
Rode ui of gebakken uitjes
ter garnering

Gerelateerde producten

Samasaya Boemboe Ajam Pedis

Boemboe - Ajam Pedis

Bekijk het product

Samasaya Toko Zwart Wit Sesamzaad

Sesamzaad

Bekijk het product

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

Stap 1: Laat de tahoe uitlekken voor gebruik.

Stap 2: Klop de eieren met 1 el boemboe, knoflookpoeder, zout en witte peper los. Snijd de tofu in blokjes van 1 cm en marineer met de overige boemboe. Zet in de koelkast tot gebruik. 

Stap 3: Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Was de taugé, laat goed uitlekken. Snijd de bladselderij fijn. Optioneel: Snipper een halve rode ui.

Stap 4: Verhit de olie in de koekenpan en bak de blokjes tofu licht bruin. Voeg daarna de geklopte eieren toe.

Stap 5: Zorg dat de omelet stevig genoeg is als je hem gaat omdraaien. Doe dit eventueel met behulp van een bord of deksel. Als de omelet aan beide kanten mooi bruin is, schep de omelet op een bord.

Stap 6: Verwarm de sateh saus. Verdeel de gesneden komkommer, taugé en sateh saus over de omelet. Tot slot, garneer met de gesneden bladselderij, rode ui en/of gebakken uitjes.

Selamat makan!

Tip! Eet dit samen met gekookte pandanrijst en kroepoek naar keuze als een volwaardige maaltijd.