hoofdgerecht, 45min
Indonesische kipburgers
Door het toevoegen van de kruidige ketjap kruidenpasta aan het kipgehakt ontstaat er een explosie van smaak! Een burger om jezelf lekker mee te verwennen. Ook lekker voor de kids!
De kinderen zijn er dol op !
Boodschappenlijst
De kipburgers:
Atjar van rode kool:
Gerelateerde producten
Boemboe - Ajam Pedis
Bekijk het product
Krupuk - Pedis
Bekijk het product
Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!
Stap 1: Meng de ketjap marinade met (vegetarische) kipblokjes en laat voor 15 minuten marineren.
Stap 2: Snijd de bosui in ringetjes. Dop de sperziebonen en kook beetgaar. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Snijd de worteltjes in reepjes.
Stap 3: Verhit wat olie in een pan en bak hierin de gemarineerde (vegetarische) kip gaar.
Stap 4: Meng de sla met de wortel, komkommer en sperziebonen. Verdeel de gebakken kip hierop. Bestrooi met wat grof gehakte cashewnoten en ringetjes bosui. Besprenkel de kip ketjap salade nog met wat olijfolie.
Serveer met krupuk naar keuze en eventueel wat satésaus.
Selamat makan (Eet smakelijk)!
Variatietip: vervang het kipgehakt door rundergehakt.