fbpx

hoofdgerecht, 25min

Parelcouscous met knapperige kikkererwten

Een rijkgevulde couscoussalade! Goed vullend door de kikkererwten en smeuïge groente. De kruidige ketjap kruidenpasta zorgt voor een rijke smaak en een krokant laagje aan de kikkererwten.

Een perfecte maaltijd voor twee !

Boodschappenlijst

Samasaya boemboe Babi Ketjap
1 zak
Kikkererwten
1 blik
Parelcouscous
200 gr
Tomatenblokjes
1 blik
Aubergine
1 stuk
Rode ui
1 stuk
Koriander
1 bosje

Gerelateerde producten

Samasaya Boemboe Ajam Pedis

Boemboe - Ajam Pedis

Bekijk het product

Neem wat te drinken en relax, we gaan heerlijk Indonesisch koken!

Stap 1: Kook de parelcouscous volgens de verpakking.

Stap 2: Spoel de kikkererwten af. Meng de kikkererwten in een kom met de boemboe en 1 el olie. Bak alles in 15 minuten krokant op medium heat. Keer regelmatig om. Wanneer de kikkererwten beginnen met poppen zit je goed.

Stap 3: Snijd de rode ui in ringen, de aubergine in blokjes en de koriander fijn. Bak in een tweede pan de aubergine en de rode ui. Bak totdat de aubergine zacht is en donker kleurt. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe.

Stap 4: Schep op een bord een bodem couscous, vervolgens het tomaten-aubergine mengsel en ten slotte de kikkererwten. Garneer met koriander.

Selamat Makan! (Eet smakelijk!)